layoutelementlayoutelement
 

Frivillige tovholdere for læringscafeer i Østbyen og Sønderbro

Forening    Imagine Horsens

Imagine Horsens, det boligsociale sekretariat arbejder med udvikling af lokalområder. I samarbejde med Ungdommens Røde Kors og de lokale skoler har Imagine Horsens to læringscaféer i Horsens. En i Østbyen og en på Sønderbro. Formålet med læringscaféerne er at motivere børn og unge til uddannelse. Læringscaféerne er med til at skabe et miljø efter skoletid, hvor børn og unge oplever, at blive respekteret og anerkendt for at ville gøre en indsats for at dygtiggøre sig. Læringscaféerne bruger ung-til-ung metoden. Det vil sige, at det er unge, der selv er i gang med uddannelse, der hjælper de børn og unge, der kommer i læringscaféerne med deres skolearbejde.

Arbejdsopgave
Du bliver del af et givende og positivt miljø med børn og unge fra mange forskellige kulturer. Børnene er åbne og nysgerrige og vil gerne lære. Vi forestiller os, at du er en voksen person, der er vant til at omgås børn og unge. Du skal ikke hjælpe med at læse lektier. Det sørger de frivillige fra Ungdommens Røde Kors for. Men du er en central person, børnene er trygge ved, der hjælper med at få styr på de overordnede ting. Fx at frugten er klar, når børnene kommer, og at du i det hele taget hjælper med at støtte op om den struktur, kultur og de rammer, der er grundlaget for, at læringscafeerne fungerer godt.

Tidsomfang
3 timer om ugen. Fra 14.30 - 17.30. En gang om ugen (læringscaféerne er lukkede i ferier, på hellig- og fridage). Vi forestiller os, at der er to voksne frivillige ’på vagt’ sammen, så man ikke kommer til at stå alene.

Dine kvalifikationer
Erfaring med grupper af børn og unge. Du lyst til at omgås børn og unge på forskellige alderstrin og med forskellige kulturelle baggrunde. Du er i stand til at sætte grænser på en positiv måde.

Vi tilbyder
Der kommer i gennemsnit ca. 40 børn i læringcaféerne. Du får mulighed for at gøre en forskel for en gruppe børn og unge i deres lokalområde. Læringcaféerne har mottoet ”Det er cool at være klog”. Det betyder, at de børn og unge, der kommer, har lyst til at lære. Du bliver del af det miljø, der også omfatter en årlig fælles afslutningstur op til sommerferien 2013. Du får selvfølgelig en introduktion til konceptet om læringcaféerne, du møder de lokale frivillige fra Ungdommens Røde Kors, og du får en kontaktperson fra Imagine Horsens, som du løbende er i kontakt med.

Vi glæder os til at høre fra dig – alle henvendelser bliver besvarede og vi holder efterfølgende samtaler.

Kontakt: Projektleder Mette Børgesen
Mobil. 42 14 74 60 
E-mail. mette@imaginehorsens.dk

 


 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Sund By/Sund By Butikken 
Åboulevarden 52
8700 Horsens
Telefon: 76 29 36 75
Mail: sundby@horsens.dk