layoutelementlayoutelement
 

Sommerevent på Jernlageret

En række tilbud til unge i Horsens er gået sammen og arrangerer en gratis sommerevent for unge. Eventen skal bruges til at skabe opmærksomhed om de mange, gode ungetilbud i byen – og være en dag med glæde og hygge.
Flere unge i Horsens giver udtryk for, at de savner nogen at snakke med om deres udfordringer, ligesom de savner viden om mulighederne for at blive en del af et fællesskab. For at gøre opmærksom på de muligheder, der findes i Horsens, har en række forskellige tilbud til unge sammen arrangeret en event, hvor hygge, samvær og oplysning er nøgleordene. 

Eventen finder sted torsdag den 30. juni 2016 kl. 14.00-17.00 på Jernlageret i Horsens. Målgruppen for arrangementet er unge, hvad enten man er 13 eller 30 år. 


Rådgivning og fællesskab
- Med eventen ønsker vi at flere unge bliver opmærksomme på, hvilke muligheder de har for at søge hjælp eller tage kontakt og få nogen at tale med om de udfordringer, store som små, man som ung kan møde i hverdagen, siger Elsebeth Grüner Kørvel, ungerådgiver i headspace. I løbet af eftermiddagen er der således fokus på hygge og samvær, men de unge vil ligeledes få et indblik i, hvem de kan søge til, hvis udfordringerne bliver for store.

Også muligheden for at blive en del af nye fællesskaber er i fokus på den fælles event:
- Vi vil også gerne gøre opmærksom på de muligheder, som findes for at deltage i aktiviteter med andre unge – det kan være motionsgrupper, samtalegrupper og meget andet, siger Anne Hjortkjær, projektkoordinator i Projekt MOVE. 


Livemusik, kongespil og bålhygge

I løbet af eftermiddagen vil der være flere forskellige aktiviteter på Jernlageret. De unge kan for eksempel udfordre deres evner på en klatrevæg, der vil være livemusik og mulighed for at danse zumba. Der bliver også mulighed for at udfolde sig kunstnerisk, spille kongespil, brætspil og meget mere. Der er også tid til at slappe af rundt om bålet og sludre med hinanden og nyde den danske sommer. Hvis sommeren ikke viser sig fra sin bedste side, er der mulighed for at trække ind i containere. 
Flere af de aktuelle ungetilbud i Horsens er baseret på frivillige kræfter og de unge, som møder op på Jernlageret denne dag, vil derfor både møde både frivillige og ansatte. De frivillige lægger et stort engagement i arbejdet og uden de frivillige ville eventen ikke være mulig. 

- Vi glæder os til dagen og håber, at mange unge i Horsens vil bakke op om projektet, sådan at dagen kan blive en succes og være startskuddet til flere aktiviteter som blandt andet Projekt MOVE og headspace vil stå for at arrangere i løbet af sommerferien, slutter Elsebeth Grüner Kørvel.


Mere information
Elsebeth Grüner Kørvel, headspace, tlf: 25 97 52 22, mail: egk@headspace.dk 
Anne Hjortkjær, Projekt MOVE, tlf 61 77 64 76, mail: anne@projektmove.dk 

Pressen er velkommen. 


Arrangører
Arrangørerne bag aktivitetsdagen er: Projekt MOVE, headspace, Job Job Job – uden omveje, Sund By, Paletten – forening for mangfoldighed, Værestedet Væksthuset, Stifinder og Bo Trivsel.
Eventen er støttet af Horsens Kommune.
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Sund By/Sund By Butikken 
Åboulevarden 52
8700 Horsens
Telefon: 76 29 36 75
Mail: sundby@horsens.dk