Horsens Sund By

Kulturgrupper

Kulturgrupper
Forside Kulturgrupper

Kultur - og oplevelsen af kultur sammen med andre – skaber fællesskab, styrker følelsen af meningsfuldhed for den enkelte og giver inspiration til et mere aktivt hverdagsliv.

Siden 2017 har Sund By koordineret "Kulturgrupper", hvor vi mødes for at styrke den kulturelle "puls i livet" og for at være fælles om store såvel som mindre kulturelle oplevelser. 

Kulturgruppen mødes to gange om måneden fra ca. marts til december. Møderne består af en månedlig fælles kulturoplevelse og et månedligt netværksmøde i Sund By Butikken, hvor vi taler om det vi oplever sammen. Møderne ligger typisk i eftermiddagstimerne på hverdage, men kulturoplevelserne kan indimellem finde sted om aftenen.

Lige nu har vi to aktive Kulturgrupper: 

  • Kulturgruppen for de ”modne”
  • Kulturnyder for dig under 55 år

Vi har desuden en drøm om at starte en Mandekulturgruppe (hvis du er interesseret, så kontakt Sund By).

Kulturgrupperne ledes af Sund By Kulturfrivillige, der i teams af 2 er "de gode værter" for møderne i samarbejde med Sund Bys koordinator.

Tilmelding til kulturgrupperne sker løbende så længe der er pladser ledige: Til borger-, forenings-, og frivillighedskonsulent i Sund By på tlf. 30 67 40 05 og mail: ssjn@horsens.dk, hvor mere information kan fås.


Formålet med Kulturgrupperne er at fremme deltagernes trivsel. Kunst og kultur giver os oplevelser, der inspirerer, fylder os med ny energi og giver stof til eftertanke. At være sammen med andre om kulturoplevelserne over længere tid giver desuden en oplevelse af fællesskab. Alt i alt en stærkere ”puls på livet”.

Hvem henvender grupperne sig til? Du er over 18 år og er åben over for kunst og kultur, men opsøger måske ikke kulturelle oplevelser så ofte. Eller måske mangler du nogen at dele dine oplevelser med. Det kan også være, at du er udfordret af en kronisk lidelse, men du er ikke i krævende behandling for en psykisk eller fysisk lidelse.

Programmet: Vi skal sammen opleve en bred vifte af kulturelle og kunstneriske udtryk. Både det brede og snævre. F.eks. billedkunst, koncerter, museumsbesøg, litteratur, teater, guidet by og naturvandringer, besøg hos kunstnere m.v. Deltagerne er med til at sætte programmet.

Der er deltagerbetaling på i alt 350 kr., der dækker entreer, rundvisninger, kaffe/te/brød til netværksmøder m.v.

#Horsenssundby
bubble