Horsens Sund By

Kultur- og Naturgrupper

Kultur- og Naturgrupper
Forside Kultur- og Naturgrupper

Kultur og natur - og oplevelsen af kultur og natur sammen med andre – skaber fællesskab, styrker følelsen af meningsfuldhed for den enkelte og giver inspiration til et mere aktivt hverdagsliv.

Siden 2017 har Sund By koordineret "Kulturgrupper", hvor vi mødes for at styrke den kulturelle "puls i livet" og for at være fælles om store såvel som mindre kulturelle oplevelser. Over årene har vi suppleret kulturoplevelserne med naturoplevelser, fordi naturoplevelser også giver os energi og et trivselsboost. Og meget kultur ligger ”ude i naturen” såsom den Genfundne Bro.

Grupperne mødes to gange om måneden i ca. ¾ år. Møderne består typisk af en månedlig fælles kultur- og/eller naturoplevelse, f.eks. en guidet rundvisning eller koncert, og et månedligt netværksmøde, f.eks. i Sund By Butikken eller en fælles gåtur. Møderne ligger typisk i eftermiddagstimerne på hverdage, men kulturoplevelserne kan indimellem finde sted om aftenen.

Lige nu har vi følgende grupper:

  • Kulturgruppen for de ”modne”
  • Kulturnyder for dig under 55 år
  • Kultur og naturgruppe for mænd
  • Og vi forventer snarest at kunne tilbyde:
    • Naturgruppe for stressramte (korte forløb)
    • Kulturgruppe for unge 16-25 år

Kultur og naturgrupperne ledes af Sund By Kulturfrivillige, der i teams af 2 er "de gode værter" for møderne i samarbejde med Sund Bys koordinator.

Tilmelding til kulturgrupperne sker løbende så længe der er pladser ledige: Til borger-, forenings-, og frivillighedskonsulent i Sund By på tlf. 30 67 40 05 og mail: ssjn@horsens.dk, hvor mere information kan fås.

Hvem henvender grupperne sig til?

Du er over 18 år og er åben over for kultur og natur, men opsøger måske ikke den slags oplevelser så ofte. Måske mangler du nogen at dele dine oplevelser med. Det kan også være, at du er udfordret af en kronisk lidelse, men du er ikke i krævende behandling for en psykisk eller fysisk lidelse.

Deltagerne er med til at sætte programmet for grupperne.

Der er en mindre deltagerbetaling, der dækker entreer, guider, rundvisninger, kaffe/te/brød til netværksmøder m.v.

#Horsenssundby
bubble